Stadswandeling Firenze (Florence)
5 km
Vertrekpunt:
Het plein Piazza della Stazione vůůr het treinstation Florence Santa Maria Novella (Firenze S.M.N.)
Deze stadswandeling loopt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence en is goed te doen binnen het tijdsbestek van een dag. Natuurlijk is het onmogelijk om binnen ťťn dag alle hoogtepunten van deze stad te bezoeken, maar deze wandeling geeft wel een goede indruk van het belang van deze stad in de kunst- en cultuurgeschiedenis van ItaliŽ.

De wandeling start vanaf het Piazza della Stazione vůůr het hoofdstation van Florence. Als je met de trein in Florence aankomt, loop je waarschijnlijk aan de zijkant het station uit. Let dus even op dat je op de juiste plek met de wandeling begint. Onderstaande beschrijving gaat uit van de voorkant van het station.

Vanaf het stationsplein loop je in oostelijke richting door de Largo Fratelli Alinari en de Via Nazionale. Na 250 meter sla je rechtsaf de Via dell'Ariento in. Aan de linkerkant zie je dan de overdekte markthal, de Mercato Centrale. Even verder kom je op het Piazza Lorenzo met de gelijknamige kerk. Je volgt hier de weg, die iets naar links afbuigt. Zodra je het Palazzo Medici-Riccardi voorbij bent, sla je rechtsaf de Via de Martelli in. Na 150 meter sta je dan op het plein met de magnifieke Duomo met de losstaande klokkentoren van Giotto en de Doopkerk.

Je steekt het
Piazza del Duomo recht over en loopt de Via dei Calzaiuoli in. Vervolgens neem je de eerste straat links (Via delle Oche) en na 60 meter ga je rechtsaf de Via Sant'Elisabetta in. Deze straat gaat over in de Via de Cerchi. Bij het Piazza de'Cimatori ga je rechtsaf; je loopt dan door de Via Dante Alighieri, genoemd naar de beroemde dichter. Na 150 meter ga je rechtsaf. Vervolgens kies je de tweede straat links. Na ruim 100 meter ga je weer rechtsaf. Op de T-spltising sla je linksaf. Je blijft deze straat (de Via del'Anguillara) volgen tot je op het plein voor de Basilica di Santa Croce komt.

Vanaf het plein loop je de
Borgo de Greci in. Deze straat komt uit op het Piazza Signoria waaraan onder andere het Palazzo Vecchio ligt. Met al zijn beelden (onder andere van Neptunus, Hercules en Perseus met het afgehakte hoofd van Medusa) kun je het met recht een openluchtmuseum noemen. Je vervolgt je weg een klein stukje door de Vacchereccia, maar slaat vervolgens linksaf de Via Por Santa Maria in. Deze straat voert je naar de Ponte Vecchio, een van de meest bekende bruggen ter wereld. Via deze brug steek je de Arno over en loopt een eindje door tot aan het grote, open Piazza Pitti met het gelijknamige palazzo. Achter dit paleis liggen de beroemde Boboli-tuinen.

Je keert nu om, steekt de rivier weer over en blijft doorlopen tot je op het
Piazza Repubblica komt. Je loopt rechtdoor tot je weer op het plein bij de Dom komt. Je slaat vůůr dit plein linksaf de Via de'Pecori in.  Door de Via degli Agli en de Via del Trebbio kom je op een vijfsprong, die je oversteekt. Je loopt nu naar het Piazza Santa Maria Novella. Aan dit plein ligt opnieuw een kerk met dezelfde naam. Als je vanaf dit plein de Via degli Avelli volgt, kom je al snel uit op het stationsplein waar je de wandeling bent begonnen.
6 juni 2012
Kaart copyright OpenStreetMap CC-BY-SA
florence01 florence02 florence04 florence05 florence06 florence07 florence08 florence09
florence10 florence11 florence12 florence14 florence15 florence16 florence17 florence18
florence19 florence20 florence21 florence22 florence23 florence24 florence26 florence27
florence28 florence29 florence30 florence31 florence32 florence33 florence34 florence35
florence36 florence37 florence38 florence39 florence40 florence41 florence42 florence43
| Home | | Kaartmateriaal | | GPS | | FAQ | | Links | | Zoeken | | Sitemap |
© 2010, 2020 WandelPas